POBEG V NARAVO

"Ljuba narava, ostani prijazna nam ljudem! Ti si kruh, ki ga jemo. Ti si dom, kjer živimo. Ti si pljuča, s katerimi dihamo. Ti si raj, v katerem se veselimo življenja ob cvetju in pticah. Ostani prijazna nam ljudem, ljuba narava." 
                                                                                      Phil Bosmans



Večer, sonce počasi zahaja, tudi ptički so se že poskrili v svoja varna zavetja v velikih drevesnih krošnjah. Prav lepo, pomirjujoče se je sprehoditi tako zvečer. Imaš ves čas tega sveta, da si sam s sabo... da razmišljaš o vsem... da se umiriš... mogoče prideš tudi do kakšnega zaključka, ali pa načrta za prihodnost. Navsezadnje pa imaš čas, da občuduješ lepote, ki nam jih nudi naše okolje, naša narava. 



Vesela sem, da živim na vasi. Svojega doma v majhni vasici na deželi, ne bi zamenjala za nič na svetu. Ni lepšega občutka. Verjamem, da ljudje, ki živijo v mestih razmišljajo drugače in prav je tako. A zame je, zazreti se v nočno nebo in videti sijočo rimsko cesto, poslušati žabice, ki veselo regljajo, gledati štorklje kako pridno gradijo svoje gnezdo, NEPRECENLJIVO. 




V povezavi z naravo pa je pred nedavnim nastala tudi tale škatlica presenečenja. Njen lastnik jo je dobil ob pomembnem prazniku, lovskem krstu. 


V želji, da bo predan in preudaren lovec, sem mu izdelala lovsko prežo in srnica seveda ni smela manjkati. :) 
Lovski krst je prav posebna dogodivščina, ki mi bo ostala vedno v spominu. Najprej lov, nato pa pravi krst, z nenavadnimi lovskimi vprašanji, lesenimi palicami, zajčki in seveda veliiiiko popra! :) :) 



No naš mladi lovec je krst uspešno prestal (z nekaj dni bolečo zadnjo platjo 😁), na ta pomemben dogodek pa ga bo vedno spominjala naša čestitka. 


Komentarji